logo

İstoç 21 Ada No: 57 - 59
Mahmutbey / İSTANBUL

0212 659 91 48 pbx

bilgi@tukid.org

DOLANDIRICILIK E POSTALARINA DİKKAT!

DOLANDIRICILIK E POSTALARINA DİKKAT!

TÜKİD
DOLANDIRICILIK E POSTALARINA DİKKAT!

Son zamanlarda çeşitli firmaların adı kullanılarak gönderilen virüslü mailler sektörümüzdeki firmaları da olumsuz etkiliyor. E-Posta kutularına; çalışılan, hizmet alınan kurumlardan geliyormuş gibi gözüken fake maillerdeki bağlantılara tıklanması isteniyor, bağlantıya tıkladığında da bilgisayardaki dosyalar ele geçiriliyor.

Yine özellikle son süreçte Türk kullanıcılarına e posta gönderen yabancı servisler, uzun mailleşmeler gerçekleştiriyor ve karşı tarafı ikna ettikten sonra para transferi yapmalarını istiyor.

Bu e-postaların amacı korku yaratmak ve gönderilen e postadaki yönergelerin yapılmasını sağlamaktır. Genellikle bir bankadan veya hizmet sağlayıcı eposta adresinden gelen bu mailler açılır açmaz kötü sonuçlarla karşılaşılıyor.

Sektörümüz de bu tür korsan girişimlerin hedefinde yer almakta, ekonomik fiyatlar teklif edilerek para transferi yapılması noktasında mağdur edilmektedir.

“Banka adresimiz, banka şubemiz, personel bilgileri değişti” gibi ibareler yer alan maillerin sesli teyidini yapmadan herhangi bir işlem gerçekleştirmeyin, para transferi yapmayın. Ticari ilişkilerinizi devam ettirirken son derece dikkatli olun.

 


: 10.7.2020