logo

İstoç 21 Ada No: 57 - 59
Mahmutbey / İSTANBUL

0212 659 91 48 pbx

bilgi@tukid.org

Kırtasiye Kurultayı

Kırtasiye Kurultayı

TÜKİD
Kırtasiye Kurultayı

10. kez kırtasiye sektörünü bir araya getiren Kırtasiye Kurultayı 28 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Belek / Antalya’da TÜKİD üyesi kırtasiye temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. “Değer Kat, Fark Yarat!” sloganı ile Türkiye geneli 400’e yakın kırtasiyecinin bir araya geldiği kurultayda, sertifikasyon, dijital pazarlama ve finans yönetimi başlıkları öne çıktı.

 Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) iki yılda bir düzenlediği Kırtasiye Kurultayı, 2019 yılda 10 kez toplandı. 28 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen kurultayda 3 gün süresince sektör temsilcilerine ilham verecek, yeni bir vizyon kazandıracak seminerler düzenlendi. Kırtasiye sektörünün enerjisini, dinamizmini ve değişime adapte olmasındaki başarısını yansıtan kurultayda, sektör temsilcileri özel bir seremoni ile karşılandı. Seremoni sonrası toplantı salonuna geçen katılımcılar Divan Kurulu’nun seçtiler. 

İzmir Konak Kırtasiye Hüseyin Süer başkanlığında, Yağmur Dağıtım İbrahim Güney ve Oktay Kitabevleri Cumaali Kaynar ile oluşturulan Divan Kurulu, katılımcılar Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.

“GELECEK KUŞAKLARA ÖRNEK OLALIM”

Kurultayın açılış konuşmasını yapan TÜKİD Başkanı Mehmet Helvacıoğlu; “Kurultayımızın gelecek kuşaklara örnek olmasını ümit ediyorum. Burada çıkacak fikirlerden sektörümüz için önemli adımlar atılacağını inanıyorum” dedi. TÜKİD faaliyetlerinin anlatıldığı barkovizyon gösterisinde, TÜKİD Genel Kurulu ile yönetimi devralan yönetim kurulunun çalışmaları, okul sezonundan gerçekleştirilen basın iletişimi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanlığı ile gerçekleştirilen Güvensiz Ürüne Karşı Sıfır Tolerans – Kırtasiyede Ürün Güvenliği Çalıştayı ve yurt dışında katılım sağlanan sektörel fuarlar hakkında bilgi aktarıldı. TÜKİD faaliyetleri hakkında detayları aktaran TÜKİD 2. Başkanı Ender Karvar, “Sektörümüzün tek STK’sı olan TÜKİD Yönetim Kurulu görevini 3 Temmuz 2019’da devraldık. Göreve başlar başlamaz hızlı bir şekilde komitelere ayrılarak çalışmalara başladık. Genel Kurul’da en az 15 günde bir toplantı yapacağımızın bilgisini paylaşmıştık ancak bu sayının çok ötesinde bir toplantı sayısına ulaştık. Daha sonra geliştirilmiş komitelere ayrılma kararı aldık. Toplantılarımıza sektörümüzün değerli mensuplarını da dahil ettik. Göreve geldiğimiz günden bu yana 15 fuar ve kurultay komite toplantısı, 10 yayın komitesi toplantısı, 7 ihracat komitesi toplantısı gerçekleştirdik. Ayrıca Paperworld ve Insights-X organizasyonlarını gerçekleştiren firmalarla görüşmeler gerçekleştirerek iş birliğimizi genişlettik. Takvimimizde yer alan okul sezonu basın çalışmaları ve Güvenli Ürün Çalıştayını başarıyla tamamladık. Çalıştayımızda bizlere destek veren Ürün Güvenliği ve Piyasa gözetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan’a buradan yeniden teşekkür etmek istiyorum. Biliyorsunuz sektörümüz güvenli ürün alanında ikinci sırda yer alıyor. İlerleyen süreçlerde sizlerin de destekleriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“TEK SEKTÖR TEK SES”

TÜKİD çatısı altında, 2019 – 2021 yılları arasında sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilebilecek proje ve hedefleri aktaran TÜKİD Sözcü Üyesi Taha Keresteci ise perakendelerin güçlendirilmesine önem verdiklerini belirtti. Keresteci, perakendelerin ilk hedefinin modern mağazacılık olduğunu vurgulayarak; “Marka bilincini ve sadakatini arttırmak, markalarını geleceğe taşımak isteyen perakendeci meslektaşlarımızın bazı unsurlara azami dikkat göstermeleri gerekiyor. Bu unsurlardan ilki ve en önemlisi mağazadaki temizlik elbette. Güler yüz ve dürüstlük müşterinin tercih noktasından ve sonrasında aidiyet kazanmasını sağlar. Müşterilerimiz alışveriş yaparken güler yüzlü ve dürüş satıcıları tercih ediyor. Perakendecilerimiz müşterilerine küçük ve anlamlı hediyeler vermeli, sadece hediye ile kalmayarak müşteriye mağazaya adım attığı ilk andan itibaren kişiselleştirilmiş bir mağaza deneyimi yaşatmak için gereken noktalara yatırım yapmalı. Yapılan araştırmalara göre vitrin tasarımı minimum 3 saniye ile maksimum 2 dakika arasında alışveriş kararlarında ön planda yer alıyor” dedi.

Sektörün en hareketli zamanlardan biri olan okula dönüş döneminde de önemli çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Keresteci; “Sektörümüzün yüzü, kırtasiye ürünlerinin nihai tüketiciyle asıl buluşma noktası olan, kırtasiyede işin erbabı olarak nitelendirdiğimiz kırtasiyecilerimizin bol satışlı, bol kazançlı bir sezon geçirmeleri için yapılacak birçok şey var. Insert çalışması bunlardan bir tanesi. Insert, perakendeci meslektaşlarımızın müşterilerine ulaşmalarını kolaylaştırarak, yapılan kampanyalardan istenilen sonuçların alınmasını sağlar” dedi.

Kırtasiye satış pazarlama çalışmalarında ağırlıklı olarak okul sezonunun öne çıktığını ancak hedef kitlenin çok daha geniş olduğunu ifade eden Keresteci; “Planlamasını yapıp yıl içerisinde duyuracağımız ortak kampanyalarımızla; TV kanallarında, gazetelerde, tüm basın yayın organlarında, sosyal medya mecralarında, her yerde tek ses olup 80 milyona ulaşacağız. Birlik olmalı, yediden yetmişe herkesi kampanyalarımıza dahil etmeli, sektörümüzün tüm paydaşlarıyla “Tüm Sektör Tek Ses” mottosunda buluşabilmeli ve birleştirici bir güç olabilmeliyiz” dedi.  Kamu spotu, ihracat çalışmaları, bölge eğitim programları, sosyal sorumluluk projeleri ve sosyal medya kullanımı hakkında da bilgiler aktaran Keresteci, faaliyetlerde tüm kırtasiyecilerden yüksek oranda katılım ve iş birliği beklediklerini belirtti.

17 YILDIR SEKTÖRÜN SESİ FREKANS DERGİSİ

TÜKİD’in resmi yayın organı olan ve 16 yıldır yayınlarına aralıksız devam eden Frekans Dergisi çalışmalarını ise TÜKİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Frekans Dergisi Sorulu Yazı İşleri Müdürü Faruk Çelikten aktadır. Frekans Dergisinin, her yönetimin en önem verdiği konulardan biri olduğuna dikkat çeken Çelikten; “Frekans Dergisi sektörümüz için tam bir gurur kaynağı. Çünkü Türkiye genelinde faaliyet gösteren 36 bin sektörel dernek içinde yayınlarını istikrarla sürdüren ve her dönem sektörünü aynı çizgide sayfalarında yansıtan yayın sayısı çok az. Frekans Dergisinin her yayını Türkiye geneli 5 bin noktaya ulaşıyor.” Frekans Dergisinde neden yer almalıyız?” sorusunun yanıtı da tam bu noktada ortaya çıkıyor. Dergimizde yer alan haber, röportaj ve ilanlarınız, sektör içi pazarlama çalışmalarınız için güçlü bir etki yakalamanız anlamına geliyor. Frekans Dergisi; güçlü, heyecanlı, sektörün dinamiklerini iyi okuyan ve kırtasiye sektörünü seven bir ekip tarafından hazırlanıyor. Bu aşamada dergimizin koordinatörlüğünü sürdüren ASK Teknoloji Kurucu Ortağı Ece Gürler ve ekibine, İçerik Editörümüz Ebulfez Demirdaş’a, Reklam Yöneticimiz Şebnem Özkan Dönmez’e, Dağıtım Sorumlumuz Nurdan Şişman’a ve her komite toplantımızda bizlere eşlik eden, dergimizin gelişimine katkı sağlayan TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal’a ve toplantılarımıza katılarak bize yeni vizyonlar kazandıran ve desteklerini esirgemeyen Salih Karabulut’a teşekkür  ederiz. Dergimizin gelişimi ve sektörümüze yeni ufuklar kazandırması için görüş ve önerileriniz bizim için çok önemli. Gelecek sayılarımızda okumaktan zevk alacağınızı düşündüğümüz zengin içeriklerimizle sizlere ulaşacağız” dedi.

Günün son konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kasımoğlu, kurultayın Türkiye iş dünyasında kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek; “Umarız bundan sonra TÜKİD kırtasiye endüstrisinin uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik çalışmalarda liderlik eder. Benim akademik çalışmalarımın temelini, firmaların hem ülke genelinde hem uluslararası arenada nasıl büyüyeceği konusu oluşturmaktadır. Maalesef firmalarımızı kaybediyoruz. Bu konuda işler normal seyrinde giderken yapılması gerekenler ne yazık ki ihmal ediliyor. Bunlardan biri ve belki de en önemlilerinden biri sertifikasyon” dedi.  Kurultayın ilk günü Yakup Mitrani ve Yomtov Kohen’e Onursal Üye plaketi verilmesi ile tamamlandı.